V predošlom recepte som vám predstavila pšeničný Lavaš, ktorý sme si pripravili na slano, ale i na sladko. Nie je žiadnym tajomstvom, že sladkému holdujem omnoho viac, než slanému, a tak som pre vás pripravila ďalší recept. Miesto pšeničného Lavašu som použila kakaový, ktorý je extrémne chutný aj samotný, a urobila som akúsi štrúdľu, ktorú zvládne aj začiatočník. Nemusíte sa riadiť ingredienciami, ktoré som do plnky použila ja. Ak nemáte v obľube mak, vymeňte ho napríklad za orechy alebo džem. Chuť bude stále výborná vďaka kakaovému Lavašu, ktorý spôsobuje zdravú závislosť. Mimochodom, konečne som našla „sladkosť“, ktorú si následne nemusím vyčítať a môžem z nej zjesť toľko, čo mi srdce a chute ráčia.

Kakaový lavaš s makovo-kokosovou náplňou

Budeme potrebovať

Kakaový Lavaš

Mletý mak (najlepšie ochutený, vhodný do plnky)

Strúhaný kokos

1PL domáceho ovocného džemu

Nesladené rastlinné mlieko

2 domáce vajíčka/ 1PL vopred namočených chia semienok

Rastlinné maslo na potretie a vlašské orechy na posypanie

Kakaový lavaš s makovo-kokosovou náplňou
Kakaový lavaš s makovo-kokosovou náplňou

Postup

  1. Pripravíme si plnku zloženú z mletého maku s práškovým cukrom, strúhaného kokosu, dvoch domácich vajíčok/ vopred namočených chia semien a rastlinného mlieka.
  2. Na Kakaový Lavaš nanesieme makovú plnku, rovnomerne roztrieme, zahneme konce a zrolujeme.
  3. Vznikne nám štrúdľa, ktorú potrieme rastlinným maslom a posypeme nasekanými vlašskými orechmi.
  4. Dáme piecť do rúry na 160°C a pečieme približne 12-16 minút.
  5. Podávame nakrájané na hrubšie plátky alebo rozkrojené na dve polovice.
Kakaový lavaš s makovo-kokosovou náplňou

Ktorý koláč máte najradšej? 🙂