KAKAOVÝ LAVAŠ S MAKOVO – KOKOSOVOU NÁPLŇOU
V predošlom recepte som vám predstavila pšeničný Lavaš, ktorý sme si pripravili na slano, ale i na sladko. Nie je žiadnym tajomstvom, že sladkému holdujem omnoho viac, než slanému, a tak som pre vás pripravila ďalší recept. Miesto pšeničného Lavašu som použila kakaový, ktorý je extrémne chutný aj samotný, a urobila som akúsi štrúdľu, ktorú zvládne aj začiatočník. Nemusíte sa riadiť ingredienciami, ktoré som do plnky použila ja. Ak nemáte v obľube mak, vymeňte ho napríklad za orechy alebo džem. Chuť bude stále výborná vďaka kakaovému Lavašu, ktorý spôsobuje zdravú závislosť. Mimochodom, konečne som našla „sladkosť“, ktorú si následne nemusím vyčítať a môžem z nej zjesť toľko, čo mi srdce a chute ráčia.
Budeme potrebovať
Mletý mak (najlepšie ochutený, vhodný do plnky)
Strúhaný kokos
1PL domáceho ovocného džemu
Nesladené rastlinné mlieko
2 domáce vajíčka/ 1PL vopred namočených chia semienok
Rastlinné maslo na potretie a vlašské orechy na posypanie
Postup
- Pripravíme si plnku zloženú z mletého maku s práškovým cukrom, strúhaného kokosu, dvoch domácich vajíčok/ vopred namočených chia semien a rastlinného mlieka.
- Na Kakaový Lavaš nanesieme makovú plnku, rovnomerne roztrieme, zahneme konce a zrolujeme.
- Vznikne nám štrúdľa, ktorú potrieme rastlinným maslom a posypeme nasekanými vlašskými orechmi.
- Dáme piecť do rúry na 160°C a pečieme približne 12-16 minút.
- Podávame nakrájané na hrubšie plátky alebo rozkrojené na dve polovice.
Ktorý koláč máte najradšej? 🙂