Ahojte!
Blogu sa venujem už pár pekných rokov, no vždy som bola skeptická voči niektorým výrobkom, a tak som si ich pre istotu ani neobjednávala na testovanie. Poslednú dobu ma však chytil jeden trend, keď som videla videá na internete, ako si ženy na seba aplikujú látkové pleťové masky. Áno, isteže, tie tu už boli pred rokmi, no ja som sa im zasvätila až tento rok, presnejšie po prvej polovici aktuálneho roku. Asi viete, kam tým smerujem a aké produkty vám dnes prestavím. Dokonca hneď štyri druhy, ale nie syra, štyri druhy látkových pleťových masiek, ktoré som testovala spoločne s maminou.
To, čo predom potrebujete vedieť je fakt, že všetky masky, ktoré vám dnes predstavím, sú vhodné pre akýkoľvek typ pleti. Či už máte suchú, citlivú, mastnú, normálnu alebo zmiešanú pleť, môžete jednoznačne siahnuť po jednej, prípadne po všetkých maskách o ktorých sa dnes v článku zmienim. Mimochodom, masky odporúčam najmä ženám, ktoré majú trochu väčšiu tvár. Moja tvár je malinká, tým pádom mi maska bola trochu veľká, každá jedna. Na druhú stranu musím dať do pozoru, že masky sa absolútne z tváre nešmýkajú, ako som si myslela kedysi. Na tvári pevne držia a sú príjemné. Stačí si už len vyložiť nohy a relaxovať pri chutnom čajíku, kvalitnej hudbe alebo dobrej knihe.

Prvá maska, ktorú som testovala, bola maska s názvom Blending Herb, ktorá obsahuje výťažok až z pätnástich bylín. Na obale sa píše, že ukludňuje podráždenú pokožku a vráti jej vitalitu. Masku je potrebné mať na tvári 15-20 minút. Osobne som vydržala s maskou na pleti necelých 15 minút, nakoľko mi zrejme nejaká ingrediencia nesadla a pleť ma začala jemne štípať a páliť. Každopádne, vôňa bola úžasná. Škoda, že som musela masku z tváre odstrániť. Po aplikovaní masky vám na tvári ostane akýsi gél, ktorý je vhodné do pokožky rozotrieť, neumývať ho. Ak sa však objaví reakcia, ktorá sa objavila aj mne, že vás pokožka začne štípať, masku hneď dajte z tváre dole a tvár si umyte čistou vodou.

Olejovú masku som dala otestovať mamine, ktorá z nej mala radosť. Mamina má suchú pokožku, a tak som sa rozhodla, že olejová maska by jej mohla pomôcť. Na tvári ju mala rovnako mať aplikovanú 15-20 minút, čas dodržala. Po uplynutí času si masku dala z tváre dole, vklepala olej do pokožky a bola unesená, čo maska dokáže. Pre suchú pleť je olejová maska hotovým zázrakom.

Ďalšie dve masky z ochutnávkového balíčka sú nasledujúce dve: hydratačná maska s očným krémom, ktorú možno aplikovať pod oči a minerálna maska s vysokým obsahom minerálov. Obe tieto masky sa mi páčili a splnili svoj účel. Rovnako aj tieto by sme na pleti mali nechať pôsobiť 15-20 minút. Pri týchto mi nerobil čas problém, nepociťovala som žiadne štípanie pokožky. Očnú masku by som kedykoľvek vyskúšala znovu, nakoľko bola veľmi príjemná a osviežila mi okolie očí. Minerálna maska bola svieža, viem si ju predstaviť po horúcom letnom dni aplikovať na pleť. Myslím si, že by to bolo skvelé uvoľnenie. Nezabudnite masky vždy používať na čistú a vyčistenú pleť.
Dávate prednosť látkovým alebo tekutým pleťovým maskám? 😊